הקורונה אומנם מאחורינו אבל הביאה איתה עידן חדש, בו העולם מתנהל דרך מסכים ושהחיים עוברים למסכים – רואים הכל!!! לכן חייבים להעלים את הקמטים והכתמים.
מה שגרם לאיפור הסאטן לעבור לקדמת הבמה...
אז מהו איפור סאטן? ואיך נגיע למראה סאטן מושלם?
איפור סאטן נקרא גם איפור על קמט והוא מתקבל על ידי שימוש בצלליות משי ובמוצרי איפור בגימור מאט ומבריק
אז איך עושים את זה?
נתחיל בפריימר!
הפריימר חשוב כי הוא משמש שכבת יסוד, שמפרידה בין העור לאיפור. תפקידו למנוע מהאיפור להיספג בעור, לנטרל ברק, לטשטש נקבוביות וקמטים ולהחליק את העור.
איך משתמשים? אחרי הנחת קרם הלחות, נמתין מעט לספיגה, ולאחריה נניח את הפריימר בשכבה דקה. ונמתין לספיגה ויבוש
נעבור למייק אפ
שכבה דקה ואחידה של מייק אפ בעל כיסוי גבוה בגימור טבעי, תעניק בסיס חלק ללוק שלנו.
לא נעמיס חומר, נתחיל משכבה דקיקה עם מעט חומר אותה כדאי למרוח עם מברשת מתאימה או ספוגית ולאחר שהמייק אפ יכסה את עור הפנים באופן אחיד נחליט אם צריך שכבה נוספת לקבלת כיסוי גבוה יותר.
פודרה
בגלל שחם נפדר את הפנים לאחר המייק אפ בפודרה שקופה, ליבוש ומניעת הזעה והברקה מיותרת
צלליות
צלליות משי במרקם סאטן הן לא המצאה חדשה. עידן הקורונה הביא אותם אל הפרונט וזנח את המרקמים האחרים. הטקסטורה של הסאטן עושה נפלאות לקימטוטים ומחליקה אותם כמו קטיפה.
המראה של צלליות הסאטן נוצר בזכות שילוב של צלליות מאט ומבריק. השילוב ביניהם מקנה תחושת ‘חלקלקות’, המושפעת מכמות האור בסביבה.
נבחר צללית מאט בהירה וצללית בגוון נחושתי וגימור מטאלי את הצללית מאט נניח בנדיבות על כל גלגל העין עד אזור הקפל של שקע העין. בעזרת מכחול נקי, נטשטש את גבולות הצללית שהנחנו לכיוון הגבה והחוצה על מנת ליצור מראה רך שמשתלב עם גוון העור באופן טבעי והרמוני. נחזור על הפעולה עם הצללית מטאלית, נעצור את המריחה בשקע העין. בזווית הפנימית של העין נניח צללית בגוון בהיר מטאלי, ליצירת נקודת אור בהירה וזוהרת.
שימו לב לא להגזים עם הצללית המטאלית למרוח בעדינות כדי לא לקבל מראה מוגזם
איליינר/עיפרון שחור או חום
אם נרצה להדגיש את העיניים יותר, נתחום את העין בעזרת עפרון שחור על מעקה העין. ניתן להשתמש בעפרון גם עבור תיחום קו הריסים העליון וליצירת מראה זוויתי ומלוכסן.
מסקרה.... ברור!!!
נשתמש במסקרה המעניקה נפח עוצמתי ונבריש 2-3 שכבות על הריסים נתחיל את ההברשה מהשורש ועד לקצוות הריס.
גבות – חובה!!
הגבות ממסגרות לנו את העין ואת הפנים בכלל. לכן חשוב לסדר אותן. גם אם אתן צובעות את הגבות השתמשו במסקרה שקופה אשר תבריש את שיערות הגבה לכיוון הרצוי, תנקה אותן משאריות לכלוך ואיפור ותקבע את הגבה במקומה.
סומק
נבחר גוון סומק עדין ונמרח אותו על תפוחי הלחיים
שפתיים
נבחר בשפתון בגוון ניוד, עמיד שיישאר איתנו לאורך זמן מבלי להימרח. לאחר ייבוש של כמה רגעים, נוסיף מעליו שכבה דקיקה של לחות שקופה שתעניק לשפתיים מראה לח, טבעי ורענן.
שימר
בסיום האיפור נרפרף בעזרת מברשת רחבה שימר על הפנים. המטרה להאיר באור עדין, בהיר ומנצנץ אזורים גבוהים בפנים כמו המצח, עצמות הגבה, עצמות הלחיים והחוטם.
Commentaires